Torstai-iltapäivänä tuli yllättäen pyyntö tilaustyöstä. Suostuin kyllä ja vietin työn parissa torstaina 1,5 tuntia ja perjantaina n. 6,5 tuntia. Eilen illalla siis joskus puol 11 jälkeen sain valmista. Reilu kahdeksan tuntia meni semmoiseen joustinneule "kauluksen" neulomiseen. Mallina oli Novita kevät/2007 lehdestä nro 43. Neule oli muuten valmis, paitsi kaulus (tai ennemminkin reunus...) oli sitten minun hommiani. Kuten tavallista, niin en "kykene" tekemään ihan ohjeen mukaisesti, joten tässäkin tuli vähän sovellettua. Tuntui hassulta kun en yleensä tee juuri mitään sinisävyistä.

454576.jpg

Punainen joustinneuletakki on edelleen suunnitteluvaiheessa. Tarkoitus oli kokeilla mallitilkkua erikokoisilla puikoilla, mutta huomasin että kaikki (ehkä) sopivan kokoiset addit ovat kiinni jossain työssä. No siinä sitten etsiskelin, että missä työssä mitkäkin ovat ja bongasin anti-tickle -langasta aloittamani neuleen. Se tuntui käsissä niin mukavan pehmoiselta, että ajattelin tikuttaa sitä muutaman kerroksen ihan kokeeksi. Ja niinhän siinä sitten kävi, että punaisen takin aloittamisen päätin suosiolla jättää hieman myöhemmäksi, jos vaikka tuo ruskea anti-tickle -paita voisi valmistua ensin.

Kyllä muuten taas huomasi tuossa tilaustyössä, että on paljon mukavampi tehdä addeilla kun joillain muilla puikoilla. Tein sen resorin niillä 'joillain muilla' -puikoilla. Nyt voisi neuloa ihan mieluusti taas addeilla. Niissä 'muissa' puikoissa oli jotenkin hirveän terävä kärki ja aika jäykkä se puikot yhdistävä kaapeli. Ei ole tarkoitus mainostaa, mutta hitto ne addit on hyviä ;)